Nov 13, 2011

How Media Manipulate Us?

yeah, i know i'm not supposed to write about this matter.
since i'm just a 19 years old blogger with her kanak-kanak blog layout.
dan sememangnya this 19 years old blogger masih belum layak mengundi
for this becoming Pilihanraya.
honestly, aku baru genap 7 hari jadik budak 19 tahun,
so I'm totally don't mind if you want to tolak tepi or
 throw away into bakul sampah belakang rumah on what i'm gonna post.

-.-") wallahualam.

to be honest, memang i think media is superbly awesome in helping people
 to get them know on what's going on worldwide.
tapi for some other reasons, its NOT!
by looking on the picture putted above, u might know on what i mean.
ini bukan masa untuk tuding jari and judges other on who's right or who's wrong.
tapi bagi aku ini masa muhasabah diri and jaga diri.

"O..Allah, please do forgive our sins.."
Engkau Yang Maha Mengetahui setiap benda yang tersembunyi

memang. perlu untuk tahu sedalam-dalamnya before we spread something to others.
boleh jadi, ape yang kita sebarkan itu cuma fitnah.
sedar tak sedar, kita dah termakan daging saudara kita sendiri.

when seeing this, what are you thinking??
amboi .. jadik VVIP kat sana!
macam langit dengan bumi jee.. hmmm
special nyee . siap ada bodyguard lagi yee pak jib ??
tapi the truth is this :

        
nampak tak siapa kat sebelah mahmood ahmadenijad tu?
tak ke sama dengan bodyguard special PM kita?
it's a common thing actually.
Makkah government is fully responsible on the safety of any country leader 
when they were performing their Hajj there. 
so, Najib don't take the bodyguard for granted actually..

tak semestinya, peoples who's doing something bad are not good at all :)
we're not God who could determine dosa pahala orang lain.

nah, take this!

so okbai(:
have a good day
aku sokong najib ke tak . let it be a secret.
undi itu rahsia
(ayah aku cakap laaa .. aku ikot je .. cakap orang tua takboleh bantah!)

-thanks for reading-


8 comments:

Marniey said...

tak tahu apa nak ckp. =o

IZYAN KAHER said...

diam tak perlu kata apa2 :)

Solihin Zubir said...

jujurnya, sy bukanlah penyokong Najib..

tp, tu mmg prosedur biasa bg mana2 pemimpin negara yg mengerjakan ibadat kt sana.. jadi sy tdk bersetuju jika ada pihak yg cuba memutarbelit gmbr ahmadinejad semata2 nk burukkan najib..

Oshin said...

yup...mana2 pemimpin negara yang pergi tunaikan Haji atau Umrah akan dikawal oleh penguatkuasa kat sana...

qudwa said...

nice one...perkara biasa tuk kjaan mesir guard pemimpin negara lain...teruskan membaca, melihat, dan menilai...jangan tuduh melulu...
kipidap....(~_n)v

Munirah Zaliran ♡ said...

i like this!

jgn pandai pandai sgt asyik nak burukkan org :/

Abstrak Luna said...

naissee..
beza yang takutkan Allah dan yang takutkan dunia..

sergeant keroro said...

media, tu saje nak burukkan najib tu,