Jul 13, 2011

Universiti Teknologi Petroleum : It Just About When

salam to all readers !
lately rasa macam rajin nak menulis kat sini. haaaaa^^
even test and assignment menggunung atas meja study.
lepas nih aku sentuh laa :)

well, just went back from a talk given by Educational Sponsorship Unit (ESU) just now.
short but precise i thought
tak feel sleepy. yes ! itu yang penting. maybe sebab refreshment provided.
baru je nak duduk.. dah ada orang hulur air kotak and a piece of kuih! haa^^
selalu orang dapat refreshment at the end of the programme la weyyyy ..
(ke aku yang baru first time rasa macam nih ??)

okay back to the topic ! 
masa slot with ESU, there's one budak international asked the speaker 
"is it true that UTP will change its name to UNIVERSITI TEKNOLOGI PETROLEUM ??
can you clarify about this?"
.........
and this is our speaker's respond
" the rumor is true..it just about when..the rationality is because when we used Universiti Teknologi Petronas name, ppl expect that :
all students here are fully sponsored by PETRONAS..and this is not true!
is it matter to you??"


as a UTP student yang tak ignorance, aku rasa aku perlu take note dengan benda nih..
"yes,sir! it is matter to us!!"
everyone was so engrossed spread out about this rumor okayy..
bila cerita pasal nih kat my mum, dia boleh kata 
"eh?? kenapa nak tukar pulak ?? tak ke pelik nanti kalau ada mechanical engineer graduated dari UNIVERSITI TEKNOLOGI PETROLEUM??
nama U macam dah nak dekat sama dengan nama petrol dah:) "
"oh goshh ! makk ?????"


rekaan semata-mata..coming soon lah kot. haha

pada aku, okay je kalau tukar nama pon..
sebab :

it has always been our country aspirations kann to have our own oil and gas university,
so kalau ada UNIVERSITI TEKNOLOGI PETROLEUM ni
 maybe boleh nampak laaa sikit yang oil and gas business 
nih as one of our country core business :)
MALAYSIA KAN BANYAK MINYAK TAPI AKU TAKTAHU APA PASAL
HARGA MINYAK NAIK SOKMO TAK TURON2 !!
naseb baek transport aku kat sini cuma kaki dua pasang ni je.
tak bermotokar dan tak bermotor.. :D

sape setuju boleh angkat tangan macam saya
-usop wilcha,2011-
(macam dah lapuk jeee.. ah ghasakkk lahh !! haaa.. )

-thanks for reading-


nota kaki : the picture credited to amir aiman

12 comments:

azrijohan said...

OMG...x best ahh xde name PETRONAS

IZYAN KAHER said...

tahu takpe .. kita la tuh kot antara generasi terawal rasmikan nama baru :)

Acap Razak said...

"is it matter for you" siapa ckp tu..macam takde otak je..mestilah kita concern pasal UTP sebahagian drpd hidup kta skang..lekkkk..apa2pon nama dia sangat tidak sedap dan entahlah..

ku-cit said...

tak sempat nk msk UTP ni...

RafieJainuddin said...

euwww.xsdpynya nama.=b

~munnyrah.zaliran~ said...

suruhanjaya petroleum.

IZYAN KAHER said...

---> acap : suka suki awok je kata dia takde otak . haaa^^ . mungkin akal je yang takde .. dia taktahu kita 'syg' gila kat utp :)

IZYAN KAHER said...

---> ku-cit : eh ? sapa kata tak sempat ???? sempat la kalau awak nak masuk utp :) universiti teknologi petroleum is UTP jugak kan .eheeh~

IZYAN KAHER said...

----> pie'e : tahu takpeeee .. tak rela mak nakkkk .. haa^^

IZYAN KAHER said...

---> munny : awak nak jadik one of the board members kat suruhanjaya tuh ke cik mun ?? haa^^ :)

~munnyrah.zaliran~ said...

yup! taklah sebenanye suruhanjaya niy ade kaitan ngan utp. pernah dengar tak? SURUHANJAYA PETROLEUM

IZYAN KAHER said...

heee^^ . tak ! mane munny tahu nih ??