Jun 29, 2012

Trust in Allah's Timing

hola people hola!


mengadap henpon tersenyum-senyum,
assalamualaikum.
*pantun dua kerat. eheh*


Banyak kekangan yang menghalang untuk menconteng di sini sejak dua menjak ni. Sekejap ke sana, sekejap ke sini. Kalah Perdana Menteri (okay ini hiperbola). Secara jujur, dua minggu kebelakangan ni, memang hectic. Dengan test, quizzes, presentation, events and so on buat diri rasa semput nak bernafas. Letih. 


Today, CM result is out. 


And, result aku memang tak berapa nak okay pada perkiraan aku.
Nak kata tak belajar, dah belajar.
Nak kata aku ponteng kelas, hari-hari aku pergi kelas.
Nak kata tak buat latihan, aku buat.
I don't really knows where the flaws is.


"Mungkin keberkatan tu takde. Belajar sebab nak score. Bukan sebab Allah." 


ucap Puan Emak di hujung talian membuatkan anak sulungnya yang seorang ni sebok berceloteh potpetpotpet sedih itulah sedih inilah terdiam. Hati tersentak. Mungkin betul kata emak. Aku belajar sebab nak score. Ultimate!


Konklusi? Nak buat apa-apa kena betulkan niat. And trust with His timing. Iylia kata, jangan down lama-lama. He got a better plan for us ahead. Sometimes God doesn't give us anything you want, it's not because you don't deserve it. But you deserve more. Ya, aku pun harap macam tu . 




Trust in His timings
Rely on His promises
Wait for His answers
Believe for his miracles
Rejoice in His goodness
Relax in His presence



"Oo Allah. Ease my journey. Amin.."


thank you for reading.

3 comments:

^fatimah^ said...

sayang, banyak ke sikit, mula-mula bersyukur :)

boleyyy lagi , insyaAllah .

Dan ingatlah ketika Tuhanmu memaklumkan,"Sesungguhnya jika kamu bersyukur nescaya Aku akan menambah nikmat kepadamu , tetapi jika kamu mengingkari nikmat-Ku , maka pasti azab-Ku amatlah berat .

Romeo Laut said...

Relax la. Benda boleh improve lagi. Belajar kerana tuhan. Sekali dah secebok kena ke muka oleh cik puan emak, baru nak tersedar. hahah.

diera_nadiera ulalaaa~ said...

^_^ hikhikhik be strong yee si cantik mnis..